Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen?

Wil je gitaar leren spelen? Coolen-musical-instruments heeft de volgende tips voor je om een goede gitaar keuze te maken. Wij zijn specialist op het gebied van gitaren en hebben gitaren voor beginners, gevorderde en professionals.

Gitaar spelenhttp://www.workshop.nl/wp-content/uploads/2013/02/workshop-gitaarspelen1.jpg

Gitaar leren spelen kost veel tijd en  oefening, en ieder type gitaar speelt weer anders. Een gitaar is een snaarinstrument en gitaarspelen doe je dan ook met je vingers of met een plectrum. Er bestaan veel verschillende soorten gitaren met ieder hun eigen varianten. De bekendste gitaar is de akoestische gitaar, maar daarnaast heb je onder andere de electrische gitaar en basgitaar.

Gitaar leren spelen op een Akoestische of elektrische gitaar?

Voordat je besluit om gitaar te leren spelen, is het van belang dat je een keuze maakt tussen een akoestische of electrische gitaar . Onderstaand het verschil tussen de verschillende type gitaren:

  • Voordelen akoestische gitaar staalsnarigAkoestisch

Een akoestische gitaar ( staalsnarig ) is een goede gitaar om gitaar op te leren spelen, zeker wanneer je een  singer-songwriter bent of wilt worden. De akkoorden van een akoestische gitaar staalsnarig klinken langer door, dit wordt ook wel meer sustain genoemd.
De constructie van een staalsnarige akoestische gitaar is zwaarder gebouwd dan bijvoorbeeld een klassiek gitaar, en heeft een volkomen andere klank dan een klassiek gitaar.

Een akoestische staalsnarige gitaar wordt ook wel steelstring gitaar, of westerngitaar genoemd. Er zijn verschillende goede merken die akoestische gitaren bouwen die heel geschikt zijn om gitaar op te leren spelen, zoals  Sigma,Garrison en Martin.

 

  • Klassieke nylonsnarige beginnersgitaarhttps://lh6.googleusercontent.com/dZfR0SoXxs_DfPIBri5aqzG1TjvDeaump0Ky7Xgc4KbWa58FqgxBKfHvQ1xYsBRS00wP9ilLRJjs9bRH_83d8dUrbe_SGLFe5R0rY7oOAPFSAg4Qcc_aB5X6s1fCvQZ6ig

Om de speeltechniek van het gitaar spelen op de juiste manier aan te leren, kan je kiezen  voor een klassieke gitaar met nylon snaren. Deze klassieke gitaar komt van oorsprong uit Spanje en de klank van deze klassieke gitaar is warmer, waardoor deze gitaar geschikt is voor bijvoorbeeld  klassieke muziek, Braziliaanse muziek, Jazzy muziek, maar ook voor het begeleiden van liedjes. Voor kinderen zijn er speciale 3/4 nylonsnarige gitaren die een kleinere omvang hebben en hierdoor gemakkelijk bespeelbaar zijn.
 

  • Voordelen elektrische gitaar

Wil je je meer richten op popmuziek of ander elektrisch geluid? Dan kan je kiezen om direct gitaar te leren spelen op een electrische gitaar. Voor een Jazz en Blues klank wordt veel gebruik gemaakt van een Elektrische hollow body gitaar. Het voordeel van een elektrische gitaar is dat je veel klankkleuren kan creëren. Er zijn verschillende electrische gitaren met een goede prijs-kwaliteitverhouding

                                                        .Solid body

 

Gitaar leren spelen met plectrum

http://thumbs.dreamstime.com/t/het-spelen-guitar-715067.jpg

Plectrums zijn kleine, plastic, platte stukjes die je kan gebruiken om deze speeltechniek toe te passen van gitaar spelen. Ook ervaren gitaristen maken veel gebruik van plectrums wanneer meer volume of een harder geluid nodig is. Een plectrum houdt je tussen je duim en je wijsvinger, zoals op de foto. Er bestaan veel verschillende soorten plectrums voor e lke muziekstijl. De vorm, het materiaal, de dikte en het formaat hebben allemaal invloed op het gitaarspel en het geluid. Gitaar leren spelen met een plectrum? Zorg dan dat  er een slagplaat op je gitaar is gezet, deze voorkomt beschadigingen door het hardere aanslaan.  

Let op! Gebruik een plectrum beter niet bij een klassiek  gitaar! Dit kan het bovenblad beschadigen. Of kies voor een slagplaat die ook verwijderbaar is.

Gitaar onderhoud

Omdat alle gitaren zijn gebouwd uit hout, betekend dit dat het houten instrument ‘leeft’ en dat de gitaar goed moet worden onderhouden. Door de jaren heen zal de gitaar zijn eigen karakter en geluid gaan ontwikkelen. Omdat deze gitaren in een midden/duurdere prijsklasse vallen, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gitaar. Om een lange levensduur te verzekeren hebben wij de volgende tips voor je om je gitaar te onderhouden: 

  • Per merk is het onderhoud verschillend. Dit is afhankelijk van hoe de gitaar is gebouwd

  • Droge lucht, van bijvoorbeeld de kachel die je aan hebt in de winterperiode, is erg slecht voor de gitaar. Om te voorkomen dat de brug eraf springt of er barsten in je massieve gitaar komen, is het verstandig om aan luchtbevochtiging te doen .dit kan door middel van een luchtbevochtiger of waterbakken aan de radiators , 50 % luchtvochtigheid is perfect

  • Bescherm je gitaar met speciale gitaarhoezen. Ga je je gitaar nauwelijks verplaatsen? Kies dan voor een goedkopere, kleine hoes. Neem je je gitaar mee op reis, naar bijvoorbeeld gitaarles? Kies dan voor een stevige hoes die licht is in gewicht. Ben je veel onderweg naar optredens of ga je op tour? Kies dan voor een gitaarkoffer.

Let op! Gitaar koffers zijn wat zwaarder en zijn daarom vrijwel alleen geschikt voor gebruik in de auto, of als je je gitaar optimaal wilt beschermen.

                                                           http://www.tonvanhelden.com/wp-content/uploads/2013/08/Gitaartip3.jpg

 

 

Gitaar starterssets om gitaar te leren spelen

 

Wij hebben een groot assortiment betaalbare beginners gitaren welke ideaal zijn voor als je gitaar  wilt leren spelen. Daarnaast hebben wij gitaar starterssets die alles bevatten wat je nodig hebt om gitaar te leren spelen. Daarnaast kan je bij ons ook je eigen starter set samenstellen. Je kunt dan je  eigen accessoires  en eventuele versterkers bij elkaar uitzoeken die passen bij jouw persoonlijke voorkeur!

 

 

© 2014 - 2024 coolen-musical-instruments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel